Tilbake
Merete Nettland, Østlendingen
Stein Erik Skaar
Merete Nøttland, Østlendingen
Merete Nøttland, Østlendingen
Merete Nøttland, Østlendingen
Merete Nøttland, Østlendingen
Skriv ut

JADA JADA JA - Prøysen og skolen.

"Det går ei lita jinte og en liten gutt på vægen tell skulen..."

"Trur du'n John vil ha jintefølje du a?"

"Det er farlig å GÅ til skolen. Det er jo så mye trafikk! Ja for alle foreldra kjører unga sine til skolen." "Jeg måtte fire meg ned langs fjellsida for å komma til skol'n je." "På Hamar ja!?"

"Helt fra jeg var liten har jeg hørt de voksne si: Hva har denne fjompenissetufsen tenkt å bli?"

"Åffer er du kjærest med hennar a, når det er så mange PENE jinter?"

"Dom har kvite auehår, akkurat som griser!"

"Jasså så du kjøper klea dine på Cubus du! Mamma kjøpte denne til meg i London. Og den var IKKE på salg for å si det sånn". "Jovisst går unga i uniformer i norsk skole!"

"Rør æiller verket som laga låten. Nei slike ting har vi ittno med." "Det går ei lia jinte og en liten gutt hemmat ifrå skulen. Dom går å leies hand i hand."

Lærarrettleiing

I denne konserten møter vi gjennom Alf Prøysens tekster en del temaer rundt skolehverdagen som kommunikasjon, mangfold, mestring og mobbing. Diskuter gjerne disse temaene. Hvordan var det når Prøysen selv gikk på skolen, og hvordan er dette aktuelt i dagens skolehverdag.

I forbindelse med Prøysenåret 2014 har Anne Flugstad og Fred Dalbakk laget en konsertforestilling der skolen og skoleelever blir tema. Alf Prøysen har i sirkus Mikkelikski beskrevet livet på dyreskolen med frøken Kråke som streng lærer og en livlig samling elever der både Bolla Pinnsvin, Helene Harefrøken og Nøtteliten er med. Han har også skrevet historier fra sin egen skolehverdag og enten det er fra dyreskolen eller Furuskolen så beskriver han situasjoner og typer vi kan kjenne igjen i dag. Integrering, mestring og mangfold er viktige elementer i dagens skole og gjennom Alf Prøysens historier og sanger blir dette levendegjort til glede for liten og stor.

Det er fint om elevane førebur desse songane:

HELENE HAREFRØKEN
BOLLA PINNSVIN
NØTTELITEN
I BAKVENTLAND
Å HUTTETUTTETEI

De bruker ikke alle versene i alle sangene, og det er spesielt på refrengene de tar med ungene.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Idé/ opplegg: Anne Persdotter Flugstad og Fred Dalbakk.

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Anne og Fred er to allsidige aktører, de spiller på mange strenger som gitar, ukulele, mandolin og bass i tillegg til forskjellige fløyter. De har samarbeidet i mange år og har gjort flere Prøysenprogram for voksne tidligere.