Tilbake
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Jan Rune Blom
Skriv ut

Animasjonsverkstad - NY

Animasjon betyr å gi liv. Animasjonsfilm er stort sett måter å skape liv og bevegelse bilde for bilde, istedenfor vanlig live-action film. I dette animasjonsverkstedet får elevene en innføring i animasjon. De bruker sin kreativitet og lager egne filmer i grupper.  Elevene får tips om hvordan de enkelt kan lage sine egne animasjonsfilmer hjemme. Verkstedet gir også elevene et verktøy for å forstå mye av det visuelle i dagens samfunn.

Om utøvarar og produsentar

 • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
 • Kunstnarar / grupper: Jan Rune Blom
 • Idé/ opplegg: Det er et animasjonsverksted der elevene kan lage sine egne små filmer ved hjelp av stop-motion animasjon.
  Det starter med introduksjon om hva animasjon er. Da vises klipp Jan Runes egne produksjoner og andre
  produksjoner han har jobbet på, blant annet litt bilder av hvordan Jul i Flåklypa ble laget.
  Det er 5 animasjonsstasjoner med profesjonelt utstyr. Hver stasjon består av en laptop og et speilreflekskamera. Det er to stasjoner med en såkalt animasjonskasse, denne brukes til flat animasjon som cut out av papir, eller flate plastelina figurer. De tre siste stasjonene har kamera på et stativ, og et landskap der man kan plassere figurer av plastelina etc.
  Elevene starter med å skisse opp figurer de ønsker å lage, deretter klipper og tegner noen, og andre lager i plastelina, de fordeles i grupper på de 5 stasjonene. Jan Rune går rundt og veileder gruppene.
  Det er mulig å se filmene de lager umiddelbart mens de jobber.
  På slutten av dagen kan alle se de filmene som er laget i løpet av dagen på de respektive stasjonene. Dagen avsluttes med litt tips på hvordan elevene kan lage sine egne filmer med det utstyr de har tilgjengelig, mobil/nettbrett.Mål med produksjonen: 
  Gi elevene en god og effektiv innføring i animasjon, ved at de i grupper
  lager sine egne filmer. Bruke kreativiteten.

Om kunstnar / utøvar / gruppe

PLUTOPLASTIK PICTURES Jan Rune Blom

Jan Rune Blom har lang erfaring innen animasjonsbransjen i Norge. Han har blant annet jobbet på Jul i Flåklypa, Herfra til Flåklypa og Pitbullterje. Han har i flere år hatt animasjonsworkshop for DKS, Barnefilmfestivalen og mange andre.

Filmer laget på animasjonsverkstedet:
https://www.youtube.com/user/janruneblom/videos