Tilbake
Guro Sibeko
Sofie Frost
Skriv ut

Plass nok?

Hva skal til for at vi skal føle at vi har plass nok i verden? Hva skjer hvis andre mennesker forsyner seg av våre tilmålte kvadratmeter? Blir det egentlig mindre plass av at vi deler den?

Plass nok? er en SLAM!poesiforestilling som tar for seg problemstillinger knyttet til tilhørighet og grensesetting på både individ- og samfunnsnivå. Gjennom det som kan se ut som et ordinært poesislag der publikum er dommere og poetene konkurrerer mot hverandre, veves historier om utenforskap, overgrep og flukt sammen til et bilde av samtiden vår.

Norske SLAM!poeter fører røttene sine tilbake til vikingenes skalder, og de senere årene har norsk SLAM! Fått velfortjent anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. På flere veletablerte scener får et stort og entusiastisk publikum jevnlig oppleve slagkraftig, medrivende poesi av svært høy kvalitet. Det er denne opplevelsen, og den unike stemningen som skapes i salen på en SLAM! Vi nå vil ta med oss ut i skolene.

Samtidig er SLAM!poesi poesi med mening. Poetene går på scenen fordi de faktisk har noe de vil formidle. I Plass Nok? er konkurransen mellom de to poetene i virkeligheten et samarbeid for å dele felles erfaringer og refleksjoner med publikum. Vi håper ungdommene vil forlate oss trygge på at de ikke er alene i verden, på at det er plass til dem – og med lyst til å skape trygge rom for andre.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Guro Sibeko og Sofie Frost

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Guro Sibeko er forfatter av skjønnlitteratur og sakprosa for både barn og voksne. Hun er en av Norges mest erfarne SLAM!poeter og sitter i styret for utøversammenslutningen SLAM!kollektivet. Hun har turnert DKS for hele skoleløpet over hele landet med kurs i SLAM!poesi og produksjoner der SLAM!poesi står sentralt – sist med SLAM!poesiforestillingen Framtid på Flukt forrige og inneværende (og også neste) skoleår. Hun organiserer SLAM!poesi konkurranser og oppvisninger og har selv deltatt i utallige slike, også på oppdrag fra Amnesty, FN-sambandet og Røde Kors. Hun er utdannet lektor i nordisk og har lang undervisningserfaring.


Sofie Frost  er en 28 år gammel skuespiller og spoken word artist/slampoet. Hun skriver om sine egne erfaringer og de har hun mange av. Livet hennes har vært ganske tøft og hun har møtt på mye motstand. Spoken word har virkelig vært en redning for henne, det har gitt henne utløp for mye av følelsene hun har og har gjort at den enorme skammen hun har båret siden hun var 13 år slapp taket.