Tilbake
Elin Grimstad
Elin Grimstad
Elin Grimstad
Elin Grimstad
Elin Grimstad
Elin Grimstad
Skriv ut

Evige Jaktmarker

I animasjonsfilmen «Evige jaktmarker» leikar to born i et ope og vilt kystlandskap. Der leiter dei etter daude dyr som dei tek med til sin eigen gravplass. I bornas leik vaknar dyra opp til et vakkert dyreparadis. Alt i filmen er laga av papir, og resultateter et fascinerande, detaljrikt visuelt uttrykk. Animatør og regissør Elin Grimstad besøker skulen med sin unike animasjonsfilm. Elin har med dokker og rekvisittar frå filmen som presenterast i ei lita utstilling. Elin vil også animere «live» og forklare elevane korleis denne spesielle filmen har blitt laga. Det blir også tid til samtalar og refleksjon rundt tema i filmen: liv/død, ritual, tro og tvil.

Elin er opphavleg frå Giske i Møre og Romsdal. Filmen er henta frå ei sann historie frå barndommen på øya. Filmen si visuelle verd, flora og fauna er inspirert av naturen på Giske.

Evige Jaktmarker vant ”The Golden Dove” for beste animasjonsfilm under DOK Leipzig International Film Festival 2016, og vart dermed blant 63 filmar som var Oscar kvalifisert i 2017. Filmen vann også pris under Leeds International film festival same året.


Om utøvarar og produsentar

 • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
 • Kunstnarar / grupper: Elin Grimstad
 • Idé/ opplegg: Produksjonen varer i to skuletimar - Lengde: 90 min ( 2 x 40 min + liten pause i midten)
  OPPLEGG FOR DAGEN
   
  Intro:  5-10 min
  Live animering demostrasjon: 15 min
  Filmvisning:  20 minPAUSE Pause + elevene ser på utstillinga 10 min
  NB! Det er viktig at lærere passer på elevene under utstillingen, det er veldig skjøre ting, og ikkje lov å røre eller løpe rundt i rommet osv.
  Etterprat om tema i filmen: 15 min
  Om det kunstneriske arbeidet: 15 min
  Oppsummering, spørsmål og svar: 5 min
  ferdig

Om kunstnar / utøvar / gruppe