Tilbake
Hedvig Biong/Pablo Castilla
Hedvig Biong/Pablo Castilla
Skriv ut

Nålehullsfotografi-Bygg ditt eget fotokamera

I løpet av en dag vil elevene få oppleve magien som oppstår i mørkerommet, lære å bygge sine egne kameraer og  fremkalle fotografier.  Kurset gir en praktisk innføring i fotografiets grunnleggende prinsipper. 

Er det mulig å ta selfier med en pappekse? Hvordan skapes et fotografi?

Elevene lærer å bygge sitt eget nålehullskamera, fotografere og fremkalle fotografier i mørkerommet.  Nålehullskameraet er en av de tidligste og enkleste fotokameraene; en lystett boks med et lite hull laget med en synål, hvor lyset kun slipper inn gjennom dette hullet og treffer fotopapiret direkte. Alle slags bokser kan brukes; tebokser, blikkbokser, pappesker, skoesker, kaffebokser.

Kurset starter med at elevene får se et camera obscura, og en samtale om fotografiet.  Videre vil de konstruere sine egne kameraer. Etter lunsj samarbeider elevene i grupper og fotograferer hverandre eller seg selv med nålehullskameraene de har bygd, og fremkaller bildene i mørkerommet. Dagen avsluttes en felles gjennomgang hvor vi ser på fotografiene som har blitt produsert under kurset og diskuterer dem.

Målsetning med kurset er å gi økt kunnskap om hva fotografi er og hvordan fotografi blir til, og videre skape refleksjon rundt eget forhold til fotografiet

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Biong/Castilla

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Hedvig Biong

- Master i Kunst fra Kunstakademiet i Tromsø

- Bachelor i fotografi fra Kunsthøgskolen i Bergen

- Bachelor i Kunsthistorie fra Univeristetet i Bergen

- Turnert 3 ganger med pinhole kurset for DKS Finnmark, og en gang i Oslo høsten 2017.

Pablo Castilla

- Master i Kunst, fordypning i fotografi fra

Kunstakademiet i Granada, Spania

- Master i Dokumentarfilm, St Lukas, Belgia

- Turnert 2 ganger med pinhole kurset for DKS Finnmark og en gang i Oslo høsten 2017.

Castilla og Biong driver “El Laboratorio” i Granada, Spania, et senter for analogt fotografi og samtidskunst hvor begge underviser og arrangerer kurs i analogt fotografi, i tillegg til egen kunstnerisk praksis.