Tilbake
Skriv ut

Maher midt i dalen

I 2012 flyktet Maher og familien hans fra krigen i Syria, og i 2014 ble han bosatt i Meldal kommune i Sør-Trøndelag. Tjueåringen er sosial, energisk og ambisiøs, og har gjort sitt ypperste for å bli en del av lokalmiljøet i den lille bygda Løkken Verk. Han har fått jobb på Prix og begynt å spille trompet i korpset, og gleder seg til å spille i 17. mai-toget.

Men Maher har også en drøm om noe mer enn bare å passe inn i det norske samfunnet, for helt siden han var liten har han villet bli pilot. Hans første og viktigste steg mot målet er å begynne på videregående skole, men kravene er høye. Maher må nemlig bestå prøver i fem fag på norsk. Hvis han stryker er drømmen knust, for han får bare ett forsøk. Alt blir vanskeligere når Mahers mentale helse begynner å bli dårligere. MAHER MIDT I DALEN skildrer hans og lokalsamfunnets kamp for å nå målet om å returnere til hjemlandet som flykaptein – for hvis Maher skal ha noe håp om å lykkes, trenger han hjelp fra meldølingene.

Filmen er produsert med støtte fra Vestnorsk Filmsenter og Møre og Romsdal fylkeskommune.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Puffin Film
  • Produsent: Puffin Film/ Guro Sollie Hansebakken

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Puffin er engelsk for lundefugl, en vakker og fargerik fugl som flyr lavt over bølgene. Det er slik vi ser for oss Puffin Film; vi skal ha oversikt og samtidig komme nært det som beveger seg. 

Les meir på nettsidene deira her.